El Comité de Sostenibilitat del Col·legi Santa Maria complix un any i mig de vida. Algunes de les idees plantejades pels alumnes-membres ja estan materialitzant-se, com la transformació paulatina del centre en un centre sostenible, la participació en la campanya Mobilitza’t o l’adscripció en el programa internacional «Roots & Shoots».

Volem recordar que la campanya MOBILITZA’T per la Selva és una acció promoguda per l’Institut Jane Goodall. Portant telèfons mòbils que havien deixat de fer la seua funció, hem aconseguit salvar una ximpanzé anomenada Aznac. Aquests telèfons són reciclats per evitar l’extracció del coltan, un valuós mineral que, quan és extret de diversos territoris del Congo, en provoca la caça furtiva. Si teniu més aparells que ja no funcionen, podeu portar-los i dipositar-los a Consergeria.

En segon lloc, el Comité de Sostenibilitat vol informar-vos sobre l’evolució del projecte «Roots&Shoots” (arrels i brots) que es desenvolupa a nivell mundial. Roots&Shoots és el programa educatiu de l’Institut Jane Goodall, que compta actualment amb uns 700.000 integrants en més de 50 països. Junts, jóvens de totes les edats desenvolupen projectes d’aprenentatge que fomenten el respecte i l’empatia per tots els sers vius, que promouen l’enteniment entre totes les cultures i creències i que motiven a cada inidividu a actuar per fer del món lloc millor. Nosaltres, concretament, estem ja construint el nostre propi viver, en el qual plantarem diverses espècies d’arbres que ens serviran per a repoblar les muntanyes de la serra d’Espadà.

Pin It on Pinterest

Share This