Reconocimientos

-Maig de 2024: El projecte Organic Hydropot dels alumnes Vanesa Popa, Emily Mondragón i Pablo Gil és un dels 100 projectes seleccionats per participar en l’EDUCAIXA CHALLENGE 2024 a Barcelona.

-Maig de 2024: Noa Santiago i Alex Peris aconseguixen la 4a posició en el Campionat Escolar d’Scrabble dels Països Catalans a Barcelona.

-Març de 2024: Noa Santiago i Alex Peris aconseguixen la 2a posició en el Campionat Escolar d’Scrabble de les Comarques de Castelló.

– Maig de 2024: Les alumnes Lucía Claramonte i Paula Pérez participen com a convidades en la fira Zientzia Asoka de Bilbao amb el seu projecte «Horologium florae».

-Març de 2024: 4 guardons a l’Exporecerca Jove. El treball «Horologium florae» de Lucía Claramonte i Paula Pérez (1r d’ESO) aconseguix 3 premis a l’Exporecerca Jove de Barcelona: el segon premi Exporecerca, el Premi Especial de la Societat Catalana de Biologia i el de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. El projecte «Radioteleskop” de les alumnes Irene Cornelles, Alba Gimeno i Úrsula Martínez aconseguixen el Premi Especial de Comunicacions Radioelèctriques Terrestres o Espacials de Radioastronomia.

-Març de 2024: 4 treballs d’investigació són seleccionats per participar a l’Exporecerca Jove de Barcelona. «Horologium florae», de Lucía Claramonte i Paula Pérez (1r d’ESO), «Meduses», de Laia Balaguer, Imma Martí i Paula Yagüe (4t d’ESO), «Organic Hydropot”, de Pablo Gil, Emily Mondragón i Vanesa Popa (4t d’ESO) i «Radioteleskop», d’Irene Cornelles, Alba Gimeno i Úrsula Martínez (1r de Batxillerat).

-Novembre de 2023: el treball «Orange petrol» de Joan Alcayde Nosti i Pablo Marco Gaya aconseguit l’accèssit de la categoria CIÈNCIES DE LA TERRA I DE LA VIDA en el certamen científic SAPIÈNCIA, organitzat per totes les universitats valencianes, el Ministeri de Cultura i el CSIC.

-Octubre de 2023: L’Ajuntament de Vila-real va entregar ahir de vesprada els XVIII Premis Empresarials i Socials a la Sostenibilitat en la gala de cloenda del Mes de la Sostenibilitat. Estos guardons reconeixen a empresas i entitats per la seua trajectòria i contribució a fer de Vila-real una ciutat cada dia més respectuosa amb el medi ambient,

-Octubre de 2023: El Col·legi Santa Maria és guardonat amb el premi Generant Valors que atorga el Patronat de la Fundació Caixa Rural Vila-real pel «seu compromís social i per incorporar al seu programa curricular l’aposta per la innovació pedagògica amb iniciatives per a despertar l’interés per la ciència entre l’alumnat”

-Setembre de 2023: 2 equips d’alumnes investigadors de 1r de Batxillerat visiten la fira científica OPEN SCIENCE de Cambre (Galícia): Carolina Llop i Carmen Carmona amb el projecte OFEGABOUS, una investigació que compta amb la col·laboració de la Fundació Oceanogràfic, i Joan Alcayde i Pablo Marco amb «Orange Petrol».

-Juny de 2023: Els alumnes Joan Alcayde y Pablo Marco assistixen a la Genius Olympiad de Nova York i obtenen una medalla de Bronze en la categoria de Ciències amb el seu treball d’investigació «Orange petrol».

-Abril de 2023: celebrem al Col·legi Santa Maria la 3a edició de la Fira de la Ciència i la 1a edició del concurs VILACIÈNCIA. L’ajuntament de Vila-real i el seu alcalde ens transmeten la seua felicitació per la difusió de la ciència i la investigació entre els joves de la ciutat.

-Març de 2023: el treball «Orange petrol» de Joan Alcayde Nosti i Pablo Marco Gaya aconseguix 5 premis a l’Exporecerca Jove de Barcelona amb la seua investigació sobre la síntesi d’un biocombustible a partir de taronges de rebuig.

-Febrer de 2023: 4 treballs d’investigació són seleccionats per participar a l’Exporecerca Jove de Barcelona. Són els projectes «Carob infusión”, de Sílvia Pérez i Mercedes Ibáñez, de 4t d’ESO,  «Orange petrol» de Pablo Marco i Joan Alcaide, també de 4t d’ESO, «Pleurodeles Waltl» de Carmen Carmona, Carolina Llop i Elsa Mumari, i «Kribensis» de Carla Tellols i Sara Benet, de 1r de Batxillerat. 

-Febrer de 2023: L’ajuntament de Vila-real premia el nostre col·legi amb un dels Premis 20 de Febrer, destinats a les empreses, entitats i persones de Vila-real per la seua trajectòria, aportacions socials i mèrits.

-Desembre de 2022: Les alumnes Maria Rafya, Alba Tena i Anna Miró, de 1r de Batxiller, participen en el «38 Encuentro de Jóvenes Investigadores» de Salamanca amb el seu treball «L’origen de l’arena de les nostres platges».

-Desembre de 2022: La Societat Catalana de Pedagogia convida el professor Sisco Marco i les alumnes Maria Rafya, Alba Tena i Anna Miró, de 1r de Batxiller, al Congrés Internacional de Pedagogia per tal que expliquen les seues metodologies innovadores i les experiències investigadores en l’aula.

-Les alumnes de Comunicació Audiovisual de 2n de Batxillerat obtenen el primer premi en la categoria de vídeo en el concurs «Contra la violència de gènere» de la Diputació de Castelló.

-Novembre de 2022: La Societat Catalana de Pedagogia convida el professor Sisco Marco i les alumnes Maria Rafya, Alba Tena i Anna Miró, de 1r de Batxiller, a la sessió inaugural del curs 22-23 per tal que expliquen les seues metodologies innovadores i les experiències investigadores en l’aula.

-Octubre de 2022: Els treballs «Contact: aprenent el llenguatge de les plantes” i «Leishmaniosis”  esdevenen finalistes en els Premis Sapiència, convocats per les universitats valencianes, i aconseguixen el segon i el tercer premi en la categoria de Ciències de la terra.

-Maig de 2022: L’alcalde de Vila-real visita el centre amb motiu de la II Edició de la Fira de la Ciència i felicita el claustre pels èxits aconseguits en certàmens internacionals i per la tasca innovadora i pedagògica.

-Maig de 2022: Els treballs «Contact: aprenent el llenguatge de les plantes” i «Leishmaniosis”  obtenen el reconeixement del jurat en EduCaixa Challenge i viatgen a Silicon Valley, San Francisco.

-Maig de 2022: Tres projectes d’investigació són seleccionats en la convocatòroa EduCaixa Challenge, de la Fundació La Caixa: «Leishmaniosis», «Contact: aprenent el llenguatge de les plantes» i «L’origen de l’arena de les nostres platges» són exposats a Barcelona.

-Abril de 2022: L’alumna Marta Ferrando obté un primer premi en la fase comarcal del concurs literari SAMBORI.

-Abril de 2022: Els alumnes Salvador Corona, Laura Mercader i David Pons, de 4t d’ESO, són seleccionats per participar a Liège (Bèlgica) a la Science-Expo amb el seu treball d’investigació sobre la primera volta al món de Magallanes i Elcano, concretament sobre la transmissió i curació de les malalties aparegudes, ja siga durant els trajectes marítims llargs, ja siga a partir dels contactes interculturals generats.

-Abril de 2022: El Club de Robòtica del centre revalida el títol de campió en la segona edició del concurs VILABOT de Vila-real.

-Abril de 2022: Un video proposat pel Col·legi Santa Maria ha estat seleccionat entre els finalistes del 3r Concurs Consum sobre el Dia Mundial del Consumidor.

-Març de 2022: El treball «Leishmaniosis”  de les alumnes Paula Martínez i Berta Beteta, de 1r de Batxillerat, aconseguix el premi Parc Científic de Barcelona, el del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i el primer premi especial Bruno Gotzens  a l’Exporecerca Jove de Barcelona. Aquest darrer guardó dona accés a la Genius Olympiad de Nova York.

-Març de 2022: El treball «Contact. Aprendiendo el lenguaje de las plantas” de les alumnes Paola Mechó y Aitana Dempere, de 4t d’ESO, aconseguix el 2n premi i l’especial de la Societat Catalana de Biologia a l’Exporecerca Jove de Barcelona.

-Març de 2022: El treball «El origen de la arena de nuestras playas” de les alumnes Alba Tena, María Rafya i Anna Miró, de 4t d’ESO, aconseguix el 3r premi, el Premi de la Societat Catalana de Pedagogia i una menció del Women’s Geoscientist Association a l’Exporecerca Jove de Barcelona.

-Març de 2022: 5 projectes d’investigació són seleccionats per participar en l’Exporecerca Jove de Barcelona.

-Febrer de 2022:  La Fundació Oceanogràfic convida diverses alumnes investigadores del centre a la taula redona celebrada per motiu del  Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

-Novembre de 2021: El projecte «Leishmaniosis» de les alumnes Paula Martínez, Helena Gimeno i Berta Beteta participa en el 37é «Encuentro de jóvenes investigadores» celebrat a Salamanca.

-Setembre de 2021: Alba Serrano i Patricia Marco, representen Espanya al Concurs de la Unió Europea per a joves científics «EUCYS».

-Julio de 2021: El Secretario autonómico de Educación de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, felicita al colegio por su trayectoria en metodologías innovadoras y por el triunfo en la Genius Olympiad de Nueva York. 

-Junio de 2021: Las alumnas María Almela, Carla Feliu y Carmen Boluda de 1º de Bachillerato ganan el Premio a los mejores trabajos de investigación del certamen «Salvem el planeta» de la UPV con el trabajo «Fungi: els fongs contra el canvi climàtic». Además obtienen el premio al mejor póster.

-Junio de 2021: Las alumnas Berta Beteta, Helena Gimeno y Paula Martínez obtienen una mención de honor en el certamen internacional Ciencia en Acción (sección Biomedicina y Salud) por su proyecto «Leishmaniosis». Este galardón les otorga el pasaporte para participar en la siguiente edición, que se celebrará en octubre de 2021 en Granada.

-Junio de 2021: La investigación sobre el Triops Cancriformis, de Patricia Marco Gaya y Alba Serrano García  obtiene una medalla de bronce en la sección de Ciencias en el certamen GENIUS Olympiad de Nueva York.

-Mayo de 2021: Nuestros equipos de Robótica obtienen en la Competición Nacional de Robótica Educativa, en la categoría Bots, 10 a 12 años, el quinto puesto. Y  en la categoria Decoders, de 15 a 17 años, la séptima posición.

– Abril de 2021: dos narracions de Ferran Nicolàs i Lucía Villagrasa són finalistes del certamen Castelló Negre,aconseguint una menció i un 1r premi.

-Diciembre de 2020: La investigación sobre el Trios Cancriformis, de Patricia Marco Gaya y Alba Serrano García  obtiene el primer premio en el XXXII Congreso Jóvenes investigadores, el más prestigioso de España a nivel juvenil, organizado por el Instituto de la Juventud, el Ministerio de Universidades y el CSIC.

-Marzo de 2020: 2 proyectos de investigación son seleccionados para participar en la Exporecerca Jove de Barcelona. Patricia Marco Gaya y Alba Serrano García (investigación sobre el Trios Cancriformis: obtiene 3 premios: “Ciencia en sociedad”, el premio otorgado por el CSIC y, en tercer lugar, el premio especial “Bruno Gotzens”), Adrea López Endrino y Miguel Llorens Camarillas (con su edificio modular multifuncional) y Rubén Badenas y Alejandro Miguel (con su idea de reciclar plásticos con la especie Galleria mellonella). 

-Enero de 2020: El programa Terra viva de Apunt se hace eco de la tarea investigadora de las alumnas Paloma, Neleta y Lucía sobre la reintroducción del «ofegabous» en la Sierra Espadà.

– Noviembre de 2019: El alcalde de Vila-real y la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universidad Jaume I eligen nuestro centro para presentar la Setmana de la Ciència, unas jornadas de divulgación dirigidas a los alumnos de Secundaria.

– Septiembre de 2019: Neleta Mas Pallarés y Lucía Arnau Vicent participan en el Congreso ESI 2019 Expo-Sciences International, celebrado en la ciudad de Abu Dhabi, con su proyecto «Portumnus latipes».

– Junio de 2019: Los alumnos Álex Claverías y Alejandro Gil consiguen el premio al mejor póster en la XI edición del certamen de investigación «El gusto de investigar», de la Universitat Jaume I.

– Junio de 2019: La alumna Andrea Oncioiu, alumna de 2n d’ESO B, consigue el 2º premio provincial en el concurso de relato corto Coca-cola 2019.

Junio de 2019: El equipo de robótica del Colegio obtiene en segundo puesto en la World Robot Olympiad, celebrada en  la UJI.

– Mayo de 2019: El Equipo de Robótica gana el 2º premio en el encuentro nacional WORLD ROBOT OLYMPIAD, celebrado en la UJI.

– Abril de 2019: Les alumnes Dina Lin i Marwua Rafya Omari, de 3º de ESO, son invitadas por el Planetario de Castellón para mostrar su estudio titulado «Deteció de meteorits amb ones de ràdio” y presentar sus avances en una conferencia.

– Abril de 2019: La alumna  Paloma Palasí San Roque, de 4º de ESO, resulta ganadora del 1r premio en la fase provincial de los Premis Sambori.

– Abril de 2019: El Equipo de Robótica gana el 1r premio en el encuentro regional VILABOT, organizado por el Ayuntamiento de Vila-real y Fundació Flors.

– Marzo 2019: Dos proyectos medioambientales elaborados por alumnado del centro son elegidos por el jurado del concurso Exporecerca Jove para ser expuestos en la feria de la ciencia. Lucia Arnau Vicent, Àlex Claverías Martínez, Alejandro Gil Cebrián i Neleta Mas Pallarés obtienen en 1r premio por «Portumnus latipes» y el tercer premio por «Tiburón pintarroja». 

– Noviembre de 2018: Presentación del trabajo «Estudi de la degradació dels barrancs de Vila-real», ganador del certamen «La ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible”.

– Junio de 2018: El proyecto de investigación «Detección de meteoritos con ondas de radio» es seleccionado como uno de los ganadores en el certamen internacional «Ciencia en Acción» (Viladecans, Barcelona).

– Junio de 2018: Un grupo de alumnos de 4º de ESO consigue el 1r premio en el concurso «La ciudad de Vila-real hacia el desarrollo sostenible», organizado por el Ayuntamiento de la ciudad.

– Abril de 2018: Alumnos de 4º de ESO participan en el concurso UNI2 de la Universitat CEU Cardenal Herrera y consiguen el Preio a la originalidad con su proyecto «La torre warka».

– Abril de 2018: La alumna Berta Beteta Beltrán consigue el 1r premio en el certamen «Convivencia a les aules» de l’Ajuntament de Vila-real.

– Abril de 2018: Los alumnos María Ayet Meseguer y Diego Piqueras Losilla, de 2º de Bachillerato, participan en el «Encuentro de Alumnado Investigador» de Cádiz. Invitados por la organización del evento, exponen el trabajo que ya fue galardonado en Exporecerca Jove de Barcelona sobre el estudi de las orquídeas silvestres.

– Marzo de 2018: Dos proyectos medioambientales elaborados por alumnado del centro son elegidos por el jurado del concurso Exporecerca Jove para ser expuestos en la feria de la ciencia en mayo de 2018. Uno de ellos gana el Premio Radio La Salle y el otro consigue el 2º premio en la categoría general.

– Febrero de 2018: Dos equipos participan en  la competición autonómica First Lego League y consiguen quedar entre los 13 mejores proyectos.

– Marzo de 2017: Un proyecto medioambientale elaborado por alumnado de 1º de Bachillerato es elegido por el jurado del concurso Exporecerca Jove (Barcelona) para ser expuesto en la feria de la ciencia en abril de 2017.

– Octubre de 2016: Un grupo de alumnos de 4º de ESO consigue el 1r premio en el concurso «La ciudad de Vila-real hacia el desarrollo sostenible», organizado por el Ayuntamiento de la ciudad.

– Mayo de 2016: Una alumna de 2º de ESO obtiene el 3r premio provincial en el concurso de relato corto de Coca-cola.

– Febrero de 2016: Un proyecto medioambientale elaborado por alumnado del centro es elegido por el jurado del concurso Exporecerca Jove para ser expuesto en la feria de la ciencia en abril de 2016. Gana el premio de la Sociedad Catalana de Biología.

– Diciembre de 2015: El alumno Néstor Calpe Palmer presenta en A Coruña su proyecto medioambiental «Efecto del cambio climático en la distribución de la vegetación en latitud».

– Diciembre de 2015: La alumna Paloma Palasí San Roque, de 1º de ESO, obtiene el 1r premio en el concurso Convivència a les aules, organizado por la Policía Local de Vila-real.

Marzo de 2015: Dos alumnos de 4º de ESO están entre los 5 equipos ganadores del certamen publicitario SPOTFER (elaboración de una publicidad para prevenir las dependencias entre los jóvenes), organizado por el Ayuntamiento de Vila-real.

Marzo de 2015: Una alumna de 1º de Bachillerato recibe el 3r premio del concurso “Llegir”, de carácter profesional, organizado por la editorial Bromera.

– Febrero de 2015: Dos proyectos medioambientales elaborados por alumnado del centro son elegidos por el jurado del concurso Exporecerca Jove para ser expuestos en la feria de la ciencia en mayo de 2015. Uno de ellos gana el premio de la Sociedad Catalana de Biología.

– Febrero de 2015: Alumnos de 2º de ESO de la asignatura optativa de Taller de diseño ganan el concurso de logotipos para la “28ª Festa per la llengua”.

Febrero de 2015: El Ayuntamiento de Vila-real felicita a los alumnos y profesores miembros del Grupo de Mediación por su participación activa en las VI Jornadas de Alumnos Mediadores.

– Febrero de 2015: El colegio recauda 1000€ para un proyecto solidario de la oenegé Entreculturas.

Enero de 2015. Un grupo de alumnos de 2º de Bachillerato inaugura la escultura ganadora del concurso promovido desde el Ayuntamiento de Vila-real con motivo del homenaje de la Cabalgata de los Reyes Magos de la ciudad.

– Junio de 2014. Uno de nuestros alumnos está entre las 10 mejores notas de Selectividad de la provincia de Castellón, con un 12,15.

– Mayo de 2014. El Grupo Solidario recauda 2100€ con la organización de la Carrera contra el hambre y los dona a la oenegé Acción contra el hambre.

– Mayo de 2014. Invitación del Ayuntamiento de Vila-real a participar en las II Jornadas de Intercambio Escolar.

– octubre de 2014. El ayuntamiento de Vila-real felicita a los miembros del Grupo de Convivencia por su participación en las Jornadas de Convivencia en las Aulas.

– Julio de 2013. Un grupo de alumnos de 4º de ESO gana el concurso promovido desde el Ayuntamiento de Vila-real de escultura, con motivo del homenaje de la Cabalgata de los Reyes Magos de la ciudad. El proyecto definitivo se inaugura en enero de 2015.

– Junio de 2013. El Colegio Santa María renueva con éxito el sello de calidad EFQM 300+, superando la puntuación que se había conseguido el año 2011.

– Mayo de 2013. La oenegé Acción contra el hambre felicita al centro por la organización y desarrollo de la Carrera contra el hambre, en la que se consigue recaudar 2300€.

– Marzo de 2013. La oenegé Entreculturas felicita al centro por su labor solidaria.

– Diciembre de 2012. Un alumno de 1º de ESO gana el concurso de redacción “Convivència a les aules”, organizado por la Policía Local de Vila-real.

– Octubre de 2012. El ayuntamiento de Vila-real premia en el marco del Octavo mes de la Sostenibilidad a un grupo de alumnos por el trabajo “Líquens: un avís del present per al futur”.

– Junio de 2012. El trabajo de un grupo de 4º de ESO es premiado en el concurso El gusto de investigar, de la UJI. Premio Cátedra Lubasa a la conservación del medio ambiente.

– Septiembre de 2011. Por la trayectoria en materia de solidaridad, la Conselleria d’Educació entrega  el diploma de Centro Solidario y el colegio pasa a formar parte de la Red de centros solidarios de la Generalitat Valenciana.

– Junio de 2011. Dos trabajos de 4º de ESO son premiados en el concurso El gusto de investigar, de la UJI. Un primer premio y el premio especial a la mejor presentación.

– Junio de 2011. La Universitat Politècnica de Valencia selecciona a una alumna de 2º de Bachillerato para los programas “Practicum” de investigación.

– Abril de 2011. El Colegio Santa María consigue el sello de calidad EFQM 300+.

– Diciembre de 2010. Un alumno de 1º de ESO gana el 2º premio en el concurso de redacción “Convivència a les aules”, organizado por la Policía Local de Vila-real.

– Septiembre de 2010. La Conselleria d’Educació otorga el Premio al rendimiento académico a una alumna del centro.

– Septiembre de 2010. La Conselleria d’Educació renueva la concertación de las unidades de ESO y Bachillerato.

Click edu 40 Aniversari Cooperativa Obispo Climent Grup Solidari Col·legi Santa Maria Apendre Ciència Fent Ciència Escuelas hacia la Sostenibilidad en Red MAGMA Centre Associat Avamet - METEOXARXA Telegram

Pin It on Pinterest

Share This