Un any més, l’alumnat investigador del Santa Maria assistirà a la convocatòria EduCaixa Challenge, de la Fundació La Caixa. D’entre els 1954 treballs enviats per estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional de tot Espanya i Portugal, només han sigut triats 100 equips, que podran exposar i millorar els seus projectes a Barcelona entre els dies 8 i 11 de maig. 

Durant estos 4 dies, Pablo Gil, Emily Mondragón i Vanesa Popa tindran l’oportunitat de portar a un nivell superior el seu projecte anomenat «Organic Hydropot”, que ha treballat la germinació in vitro de plantes forestals amb l’objectiu d’obtenir una major producció orientada a la repoblació. Per a fer-ho, han col·laborat amb la professora Rosa Mª Pérez Clemente, investigadora del Departament de Biologia, Bioquímica i Ciències Naturals de la Universitat Jaume I i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real. A més, han inventat el recipient que li dona nom al projecte, el qual assegura la supervivència del planter durant les primeres setmanes després de la plantació a la muntanya. 

En aquestes jornades estudiantils d’investigació, els participants estaran recolzats per 20 educoaches i per un grup selecte de professorat i estudiantat de la Universitat de Yale, els quals tutoritzaran els projectes dels joves. I qui sap, potser poden viatjar a Nova York o Berlín si queden entre els 20 treballs més valorats.

Pin It on Pinterest

Share This